×

14 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

14 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Φέτος το  κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας, είναι «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις – Δώσε  αίμα,  δώσε  πλάσμα,  μοιράσου  τη  ζωή, μοιράσου  συχνά». Επικεντρώνεται  κυρίως  στους  πολυμεταγγιζόμενους  ασθενείς, τονίζοντας τον μοναδικά κομβικό ρόλο του καθένα από εμάς, για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι, πως με τη προσφορά μας χτίζουμε τείχος προστασίας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, προτάσσοντας ισχυρό αίσθημα ατομικής ευθύνης μέσω μιας συνειδητής επιλογής. Στόχοι μας είναι:

  • Να αιμοδοτούν ολοένα και περισσότεροι υγιείς συνάνθρωποί μας.
  • Να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.
  • Να δημιουργήσουμε τράπεζες αίματος σε κάθε χώρα, κινητοποιώντας τους μηχανισμούς της, με συχνές δράσεις σε κάθε περιφέρεια.

Αποτελεί υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και το σύνολο των συναδέλφων που εργάζονται εκεί καταθέτοντας ψυχή, που με το έργο τους κατάφεραν το τμήμα να καταταγεί έβδομο στην Ελλάδα με ποσοστό εθελοντικού αίματος 80,37%, κάνοντάς μας  όλους υπερήφανους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, έχοντας συμβάλλει ενεργά τα τελευταία χρόνια στη πραγματοποίηση αυτών των δράσεων συνείδησης, δηλώνει απερίφραστα πως θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση να ενώνει δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση και ανακοινώνει επίσημα ότι θα συμμετέχει προσεχώς σε Πανελλήνιας εμβέλειας αιμοδοσία