×

Τηλεδιάσκεψη Προέδρων ΙΣ – Συντονιστικού Οργάνου

Τηλεδιάσκεψη Προέδρων ΙΣ – Συντονιστικού Οργάνου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συμμετέχοντας ενεργά, δια μέσου του προέδρου του, σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με το συντονιστικό όργανο, με θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων στον κλάδο των εργαστηριακών στις 26/5/2022 έως και 28/5/2022, στήριξε απόλυτα τις θέσεις των εργαστηριακών ιατρών του νομού Κορινθίας. Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος τόνισε:

«Τα προβλήματα και τα ζητήματα του κλάδου είναι συγκεκριμένα και γνωστά (clawback, rebate, ποιοτικά κριτήρια κλπ) σε όλους μας, από το παρελθόν με διαφορετικές κυβερνήσεις και με διαφορετικές ηγεσίες υπουργείων. Είναι λάθος να βλέπουμε τα προβλήματα ως αποκλειστικά των εργαστηριακών ιατρών, γιατί αυτά αντανακλούν και απηχούν στο σύνολο της ιατρικής κοινότητας, γεγονός που επιβεβαιώνεται στις γραμμές του σχεδίου νόμου για τη ΠΦΥ και τον προσωπικό ιατρό.

Είναι η ώρα των διεκδικήσεων, γιατί χρονικά είμαστε στο σημείο της ιστορίας που έπονται αλλαγές και τώρα πρέπει σθεναρά να επιμείνουμε για να κερδίσουμε τα αυτονόητα για τον ιατρικό κόσμο που εκπροσωπούμε.

Ο ΙΣΚ σε ευθεία συνεννόηση με τα μέλη του, τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων που:

  • Δεν θα έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα. Οι προειδοποιήσεις μας εξαντλήθηκαν στον χρόνο.
  • Θα έχουν αόριστη διάρκεια, μέχρι την ύπαρξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων.
  • Θα συμμετέχουν δυναμικά και καθολικά όλα τα μεγάλα κέντρα του νομού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ