×

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΚΟΙΝ: 1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

2) 6η Υ.Π.Ε.

ΘΕΜΑ: ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Για πολλοστή φορά ένα Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του γίνεται στόχος ασυνείδητων πολιτών. Το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα απειλείται καθημερινά. Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρχει βούληση και πράξη. Η βιαιοπραγία κατά εργαζομένων του χώρου της υγείας αποτελεί άνανδρη έκφραση κομπλεξισμού και δεν γίνεται αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όπως δεν γίνεται αποδεκτή η στάση του Κράτους και του Υπουργείου Υγείας, που συνεχώς κωφεύουν και αδυνατούν να θεσπίσουν ένα πλαίσιο προστασίας του έμψυχου δυναμικού της δημόσιας υγείας. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους υγειονομικούς που δίνουν τον αγώνα παροχής υγείας κάτω από αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες, για τις οποίες ευθύνη έχουν μόνο οι κυβερνώντες. Πρέπει ΑΜΕΣΑ:

  • Το αδίκημα της βίας κατά των επαγγελματιών υγείας να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο.
  • Να υπάρχει απόλυτη στήριξη (νομική, ηθική, κοινωνική) των θυμάτων της επίθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.
  • Να συσταθούν ειδικές ομάδες δράσης της ΕΛ.ΑΣ. με μοναδικό σκοπό τη περιπολία και τη περιφρούρηση των υγειονομικών ιδρυμάτων ανα νομό, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη παρουσία του προσωπικού ασφάλειας.
  • Να υπάρχει προσωπικό ασφάλειας σε κάθε υγειονομική δομή και η υπηρεσία αυτή να μη γίνεται θύμα οικονομικών περικοπών.
  • Να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος στους χώρους αναμονής των Κ.Υ. και των Τ.Ε.Π.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση μέχρι να αποκατασταθεί η χρόνια αυτή αδικία κατά των επαγγελματιών υγείας και τίθεται στη διάθεση της 6ης Υ.Π.Ε. και του Υπουργείου Υγείας ώστε να θεσμοθετηθεί διεξοδικά η λύση. Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να δράσει προς πάσα κατεύθυνση.