×

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19

Μετά από πληροφορίες που δεχθήκαμε και αφορούν τον νομό Κορινθίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, σε σχέση με τα τεστ COVID-19, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες κατεύθυνσης:

  • Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή μέθοδος με την οποία επιβεβαιώνεται ο νέος Κορονοϊού, με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, είναι ο μοριακός έλεγχος με PCR.
  • Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ με παρουσία ιατρού ειδικότητας που εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου (Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί)
  • Οι ιατροί που επιθυμούν τη παροχή του τεστ πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ, να ερωτούν τον ιατρό τους για την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο που τους έχει χορηγηθεί από τον ΙΣΚ.

Οι ιατροί οφείλουν να κρατήσουν χαμηλά τον κίνδυνο διασποράς της νόσου σε συνάρτηση πάντα με την ευθύνη των πολιτών. Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.