×

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19 ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19 ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

ΚΟΙΝ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΕΥΘ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ – ΔΙΕΥΘ. ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΟ ΜΠΑΡΛΑ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19 ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αξιότιμε κε Διοικητά,

Η χώρα μας βρίσκεται σε στενό κλοιό λόγω της επέλασης της COVID-19. Ιδιαίτερα, η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία πλήττονται άμεσα, με τη πληρότητα των νοσοκομείων να φθάνει στο 90%-100%. Στον νομό μας, παρατηρείται άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα, ενώ ειδικότερη σημασία έχει η αύξηση της συχνότητας των συμπολιτών μας με συμπτώματα που οδηγούν σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή σε πνευμονία, καταλήγοντας διασωληνωμένοι αναζητώντας παροχή υψηλής φροντίδας σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Γνωρίζουμε τη πρόθεση της πολιτείας να συμπεριλάβει το Νοσοκομείο Κορίνθου στον ειδικό σχεδιασμό για τη καταπολέμηση της COVID-19, νοσηλεύοντας ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά. Τελευταία, πληροφορούμαστε την μετατροπή της ΜΕΘ σε ΜΕΘ COVID-19. Η ανάγκη των συνανθρώπων μας είναι μεγάλη και αποτελεί χρέος του ιατρικού σώματος να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις απαιτήσεις της πανδημίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσω των μελών του, στη πρώτη γραμμή, δουλεύει καθημερινά για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας. Όμως, πρωτίστως μας αφορά η διασφάλιση της υγείας όλων των ιατρών (νοσοκομειακών ή ιδιωτών), νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού, αλλά και ο ακέραιος σεβασμός στην ειδικότητα του κάθε συναδέλφου, εφόσον οι συνθήκες εργασίας δεν επιβάλλουν το αντίθετο.

Με γνώμονα τη πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία μας, έως τώρα, σας παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, τόσο στη ΜΕΘ, όσο και στους λοιπούς χώρους του νοσοκομείου μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                                                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ