×

Ο ΙΣΚ ενημερωνει το κοινό για το 2ο κυμα του COVID-19

Ο ΙΣΚ ενημερωνει το κοινό για το 2ο κυμα του COVID-19

Η Ελλάδα βιώνει το πέρασμα του 2ου κύματος του κορονοϊού, έχοντας ήδη θρηνήσει αρκετούς συμπολίτες μας. Αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα οι ιατροί δίνουν μεγάλη μάχη με τον ιό, αφού η πληρότητα στα νοσοκομεία αγγίζει το 100%.

Τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) που έχουν ληφθεί, στόχο έχουν την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού. Σαφώς και σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσαμε να εκφράσουμε διαφορετικές θέσεις, αλλά το κεντρικό νόημα είναι να μην χάσουμε άλλον συνάνθρωπό μας. Η μεγάλη διαφορά, με το πρώτο lockdown, είναι πως τότε ο ιός δεν είχε εισχωρήσει στη κοινότητα, σε αντίθεση με τώρα.

Στη Κορινθία, για την ώρα, υπάρχει αυξημένη κίνηση κρουσμάτων στα πλαίσια του αναμενόμενου. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι πως έχουν αυξηθεί οι συμπολίτες μας που παρουσιάζουν συμπτώματα, τα οποία σε ένα ποσοστό 10 με 15% καταλήγουν σε πιο σοβαρή λοίμωξη, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή πνευμονία COVID-19.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί. Είναι δύσκολο και μάλιστα για όλους μας. Φορέστε τη μάσκα σας, κρατήστε ασφαλής απόσταση από τον διπλανό σας και να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας. Να έχετε υπομονή, να φροντίζετε τους αγαπημένους σας με ιδιαίτερη προσοχή. Να τρέφεστε σωστά και να ενυδατώνεστε, χρησιμοποιώντας λαχανικά και φρούτα από τη Κορινθιακή γη. Να διατηρήσετε τα πιστεύω σας και να τα καλλιεργείτε με όμορφες οικογενειακές ή φιλικές συζητήσεις.

Επίσης, οι ασθενείς έχουν μεγάλη ανάγκη για αίμα. Όσοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Σε περίπτωση που το χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας και να του εκθέσετε τον προβληματισμό σας. Το ιατρικό σώμα της Κορινθίας, δηλώνει παρόν και θα προσφέρει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλαχθεί η υγεία στον νομό μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, ως ο μοναδικός θεματοφύλακας της υγείας στον νομό, μέσω των μελών του, συμμετέχει ενεργά στη πρώτη γραμμή και μάχεται για το σύνολο των πολιτών.