×

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι τρεις υγειονομικοί σύλλογοι του Νομού Κορινθίας (Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός) σας ενημερώνουν πως από 1/9/2020, έχει τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ αντιβιοτικών φαρμάκων, που έχει σκοπό να περιορίσει την αλόγιστη χρήση τους. Οι θεράποντες ιατροί εκδίδουν την ηλεκτρονική συνταγή για όσους πολίτες διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής πολιτείας, κατόπιν αιτημάτων τόσο του ιατρικού κλάδου, όσο και του φαρμακευτικού, εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί διεθνώς για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, η οποία απειλείται σοβαρά από τη ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ, που επιφέρει η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ. Η υγειονομική, αυτή, βόμβα υπολογίζεται ότι θα αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου το 2050.

Η Ελλάδα, κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο θέμα της κατάχρησης αντιβιοτικών. Το γεγονός αυτό, καθιστά τους Έλληνες πολίτες, ανυπεράσπιστους απέναντι σε λοιμώξεις από ανθεκτικά μικρόβια, που ήδη σε πολλές περιπτώσεις επιφέρουν τον θάνατο.

Για την επίτευξη του κοινού στόχου, οι συνυπογράφοντες Πρόεδροι, δεσμεύονται για την αυστηρή εποπτεία της εφαρμογής του νόμου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και εκστρατεία ενημέρωσης προς όφελος της υγιούς συνεργασίας των πολιτών με τους επαγγελματίες υγείας.

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ.Κ.                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Σ.Κ.                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Φ.Σ.Κ.

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                     ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ                       ΣΟΦΙΑ ΚΛΟΚΩΝΗ