×

7η Απριλίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7η Απριλίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το 2020 έχει χαρακτηριστεί ως διεθνής χρονιά των νοσηλευτών και μαιών. Αυτή η ξεχωριστή ομάδα υγειονομικών και επαγγελματιών υγείας, που παίζουν τεράστιο ρόλο στη ρύθμιση και διατήρηση της υγείας του πληθυσμού, καταθέτοντας ψυχή.
Στις συνθήκες πανδημίας που διατρέχουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, οι νοσηλευτές, παρέχουν περίθαλψη και φροντίδα υψηλής ποιότητας, αντιμετωπίζοντας κάθε ανεπάρκεια των συστημάτων υγείας και παράγοντας ουσιαστικό έργο. Στη πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του COVID-19, δηλώνουν παρών, δουλεύοντας άοκνα και αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Αντικειμενικά, χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση στα θέματα υγείας.
Ο Π.Ο.Υ. συστήνει σε όλους τους αρχηγούς κρατών την ενδυνάμωση του σώματος των νοσηλευτών και των μαιών. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς πρέπει να πετύχουμε τη βέλτιστη κάλυψη της υγείας μητέρας – παιδιού, της ψυχικής υγείας, των μεταδιδόμενων και μη νόσων, των επειγόντων περιστατικών καθώς και της ανθρωποκεντρικής φροντίδας.

Η πανδημία οδηγεί σε βελτίωση των ατομικών συνθηκών υγιεινής, στην αναθεώρηση απαρχαιωμένων αντιλήψεων για το σύστημα υγείας και τους λειτουργούς της, καθώς και δημιουργεί μεγάλη ευκαιρία για επανεκκίνηση με σύγχρονους όρους, της παροχής υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην υγεία, να ξεκινήσουν άμεσα τον διάλογο και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Μια ημέρα, που είναι υποχρεωτικό να βρεί όλους τους επαγγελματίες υγείας συνειδητοποιημένους για τον ρόλο τους και ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.

Πρόεδρος                                         Γενικός Γραμματέας
Χρυσοβαλάντης Μέλλος               Παναγιώτης Φίλης

Γενικός/Οικογενειακός                   Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης