×

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Η επίσημη τοποθέτηση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (ΑΠ: 325-5/12/22) σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Κορίνθου και παράλληλα των μετακινήσεων των Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών στο ΤΕΠ, από τα Κέντρα Υγείας του νομού, θορύβησε τους υπευθύνους και απέφερε τα πρώτα ευνοϊκά αποτελέσματα:

  • Η Διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου προχώρησε άμεσα στη προκήρυξη δύο θέσεων επικουρικών ιατρών ΤΕΠ τριετούς διάρκειας.
  • Εκκρεμεί το αποτέλεσμα προκήρυξης μιας μόνιμης θέσης ΤΕΠ, όπου υπήρξε δέσμευση για επίσπευση των διαδικασιών.
  • Επίσπευση διαδικασίας προκήρυξης ακόμα μιας θέσης ΤΕΠ (κενώθηκε πρόσφατα)
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Καρβέλης διεμήνυσε στον Πρόεδρο του ΙΣ Κορινθίας κο Μέλλο Χρυσοβαλάντη, πως θα σταματήσουν οι μετακινήσεις των Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών που δεν επιθυμούν να εργαστούν στο ΤΕΠ.
  • Σε δια ζώσης επικοινωνία με τη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έγινε ξεκάθαρο πως οι Γενικοί – Οικογενειακοί Ιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να έχουν σε πρώτο πλάνο την εξυπηρέτηση του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού και την εκπλήρωση των αναγκών της οργανικής τους θέσης.
  • Όποιοι ΓΟΙ μετακινούνται στο ΤΕΠ για εφημερίες, αυτό θα γίνεται ΜΟΝΟ για εφημερίες και ΜΟΝΟ με τη συγκατάθεσή τους.

Ο ΙΣ Κορινθίας αναγνωρίζει πως έγιναν κάποια θετικά βήματα. Αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον και τονίζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους συναδέλφους του ΤΕΠ, όποια και αν είναι η απόφασή τους.

Εκ του ΔΣ

 Πρόεδρος                     Γεν. Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                     Θεόδωρος Σεργεντάνης