×

07/04/2021: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

07/04/2021: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

                                «ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ»

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο πανδημίας COVID-19, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον καθένα. Τα συστήματα υγείας δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, έτοιμα να ανταποκριθούν σε μια τέτοια απειλή και αυτό επιβεβαιώνεται από τα τεράστια προβλήματα που συναντούν τα προηγμένα, σε θέματα δημόσιας υγείας, κράτη. Η νόσος COVID-19, έφερε στην επιφάνεια την ανισότητα που υπάρχει στην εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο αγώνας όλων των φορέων πρέπει να εστιαστεί σε ένα πιο ευέλικτο χαρακτήρα δημόσιας υγείας σεβόμενος, πάντα, τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους με απόλυτο τελικό σκοπό, ένα δίκτυο υγείας χωρίς διακρίσεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας υποφέρει σε κάθε τομέα και βρίσκεται σε κόκκινα όρια. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, δυσθεώρητα και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα αν αναλογιστεί κανείς το τι θα αφήσει πίσω της η πανδημία. Η φτώχεια και η ανεργία αναμένονται να εκτινάξουν τους δείκτες νοσηρότητας στα ύψη, ενώ σε αυτό θα συμβάλλει και η κατακόρυφη αύξηση άλλων σοβαρών καταστάσεων. Έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, νιώθει την ανάγκη να αφιερώσει τη σημερινή ημέρα σε όλους τους ΙΑΤΡΟΥΣ, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δίνουν την άνιση μάχη στη πρώτη γραμμή. Όμως, δεν ξεχνάει και αποδίδει φόρο τιμής στους ΙΑΤΡΟΥΣ που «έπεσαν» πολεμώντας για την υγεία των συνανθρώπων μας.

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας, ανεξαιρέτως.