×

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΔΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΔΥ

Στις 22/11/2019 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κο Αρκουμανέα με αποκλειστικό θέμα την οργάνωση και σύσταση πρωτοβάθμιου ιατρείου εντός της ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών Κορίνθου.

Ο κος Μέλλος ενημέρωσε πλήρως για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εντός της δομής, καθώς και για τη συμφόρηση που προκαλείται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Κορίνθου, λόγω της έλλειψης ιατρών στη δομή.

Κατατέθηκαν προτάσεις δομημένες και πραγματοποιήσιμες:

1) Ιατρείο Πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τον πρώτο λόγο στην επάνδρωση του ιατρείου πρέπει να έχουν οι ιδιώτες ιατροί – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας. Ειδικότητες όπως: Γενικοί/Οικογενειακοί Ιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι αρκούν.

2) Η λειτουργία του ιατρείου εκτιμάται σε 2 έως το πολύ 3 φορές την εβδομάδα.

3) Η δημιουργία χώρου απομόνωσης. Ίσως κοντέινερ για την ολιγοήμερη παραμονή όσων απαιτείται.

4) Η συνεργασία του ιατρείου με τον ΕΟΔΥ, ώστε να ελέγχει και να προγραμματίζει το πλάνο εμβολιασμών αν αυτό απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη και τον ιολογικό έλεγχο τον μεταναστών.

5) Η συνεργασία του ιατρείου με τα τακτικά ιατρεία του Γ.Ν. Κορίνθου, ώστε όσοι μετανάστες επιλέξουν τη παραμονή στη Κορινθία, να καθοδηγηθούν και να ενταχθούν ομαλά.

6) Ένα ποσοστιαίο αριθμητικό όριο μεταναστών ανα νομό. Πρέπει να υπολογιστεί πως υπάρχει ήδη η κλειστή δομή με περίπου 700 μετανάστες. Το ποσοστό αυτό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1-1,5% του μόνιμου πληθυσμού του νομού.

Θα πρέπει να επισημάνουμε τον καθοριστικό ρόλο της βουλευτού κυρίας Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη, που στέκεται σύμμαχος σε αυτή τη προσπάθεια.

Ο κος Αρκουμανέας υποσχέθηκε να βοηθήσει στην οργάνωση του ιατρείου, στην επιλογή του χώρου απομόνωσης και στον εμβολιασμό, ενώ μας ενημέρωσε πως κλιμάκια με ιατρούς θα επισκέπτονται συχνά τους μετανάστες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                                               ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                                                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ