×

Φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου

Φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου

Το Σάββατο 31/8/2019, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Νανόπουλος κάλεσε σε έκτακτη συνέλευση όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στη κοινωνία της Κορίνθου, για συζήτηση επί του θέματος της μεταφοράς μεταναστών (περίπου 800) στο στρατόπεδο Κορίνθου και τη μετατροπή αυτού σε κέντρο κράτησης ανοιχτού τύπου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, ο οποίος  τοποθετήθηκε δημόσια. Σε έκτακτη σύσκεψη, που έλαβε χώρα σήμερα 2/9/2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ, αφού ενημερώθηκε πλήρως για τα λεγόμενα και λόγω της επικείμενης αυριανής επίσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε πως :

  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «υγειονομική βόμβα», όπως υποστηρίζεται, μια τέτοια μεταφορά και εγκατάσταση ανθρώπων.
  • Προέχει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανθρώπινη ζωή, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια των όλων των πολιτών ανεξαιρέτως.
  • Υποδομή στις υγειονομικές δημόσιες δομές του νομού μας άρτια εξοπλισμένη και κατάλληλη δεν υπάρχει, γεγονός όμως που δεν είναι καινούργιο, αλλά ενισχύεται από το σταδιακά μειούμενο ιατρικό δυναμικό τον τελευταίο καιρό, στη βασική και μοναδική μονάδα του νομού μας
  • Πρέπει να στοχεύσουμε στη διεκδίκηση υποδομών εντός του στρατοπέδου. Ένα ιατρείο άρτια εξοπλισμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επί 24ωρο. Εξασφάλιση συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής όμοιες με ό,τι απολαμβάνουμε όλοι.

Κανένας ιατρός δεν θα γυρίσει τη πλάτη σε συνάνθρωπό του. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τονίζει ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων γεννήθηκε μέσα από κακουχίες, πολέμους και  τη μετανάστευση.

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος                                                                                                                                           Γ. Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                                       Παναγιώτης Φίλης