×

Ρεπορτάζ περί χρηματισμού ιατρού Γ.Ν. Κορίνθου

Ρεπορτάζ περί χρηματισμού ιατρού Γ.Ν. Κορίνθου

Πριν από μερικές ημέρες, όλοι μας παρακολουθήσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρθηκε περιστατικό εγχρήματης συναλλαγής μεταξύ χειρουργού ιατρού και συνοδού στο Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας. Με έκπληξη παρατηρήθηκε ότι η αναφορά στο συμβάν ήταν αόριστη σε ότι αφορά τον χρόνο και χωρίς καμία επισημότητα, γεγονός που αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δημιουργεί αμφισβήτηση για την εγκυρότητά της. Τα «κατηγορώ» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εύκολο να ειπωθούν και κατανοητά εφόσον, όμως, υφίστανται. Σε διαφορετική περίπτωση, μόνο συκοφαντίες προκαλούν και άδικη λάσπη προς έναν υγειονομικό σχηματισμό που προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα στις δυσκολίες που του έχουν επιβληθεί.
Οι ιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου, πασχίζουν καθημερινά για την υγεία των πολιτών, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από ήθος και σεβασμό για τον ασθενή. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παράγεται έργο ποιοτικό σε όλα τα τμήματα από ιατρούς φιλόδοξους, που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, με στήριξη των έμπειρων συναδέλφων. Τέτοιες αναφορές, ανεπίσημες, δυσφημούν άδικα το ιατρικό προσωπικό και εκμηδενίζουν τον κόπο συναδέλφων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας στέκεται μαζί με τα μέλη του, στηρίζοντας το έργο τους, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς για την υγεία τους.
Ο χρηματισμός του ιατρού στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι δυστυχώς υπαρκτό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο, όμως, που σιγά σιγά φθίνει. Απαιτεί θέληση, επιμονή και πράξεις από όλες τις πλευρές. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προασπίζει έντονα τα δικαιώματα των ιατρών και με κάθε νόμιμο τρόπο. Περιπτώσεις οικονομικών συναλλαγών μετ’ εκβιασμών μεταξύ ιατρού και ασθενή, είναι καταδικαστέες και θα οδηγούνται στη πλήρη εφαρμογή του νομικού πλαισίου.
Η υγεία, ως υπέρτατο αγαθό για όλους μας, πρέπει να διαφυλάσσεται και να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο. Στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπως και σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, υπερασπίζεται, 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο, η υγεία του κάθε συνανθρώπου μας, σε εποχές ισχνές για τα δημόσια νοσοκομεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ